We care for food

Bee Perfect Brochure

#weCareforfood foto's

AKE-Ideal NordCap, We care for food!

Onze voeding.
Voeding zorgt voor onze gezondheid, biedt geborgenheid en gezelligheid. Voedingsmiddelen verdienen dan ook onze tijd, aandacht, precisie. Er moet op de best mogelijke wijze mee worden omgegaan. AKE-Ideal Nordcap hecht daarom veel belang aan de manier waarop levensmiddelen worden bewaard, opgeslagen, gekoeld en verwarmd. Onze mensen doen er alles aan om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden. Zo zorgen we mede voor een goed verloop van de hele voedingsketen. Voeding zorgt voor ons, AKE-Ideal Nordcap zorgt voor voeding.

Onze aarde.
En we zetten ons niet alleen onophoudelijk in voor de voedingsketen, we vinden de natuur en een goede leefomgeving zeker zo belangrijk. Dat is ook de reden waarom AKE-Ideal Nordcap de samenwerking is aangegaan met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV), die de bijenhouderij bevordert. Met hun bestuivingswerk zijn bijen immers niet alleen van ongekend belang voor onze voedselvoorziening, maar ook voor die van vele dieren, en dus voor de toekomst van onze planeet aarde.

Ons milieu.
AKE-Ideal Nordcap werkt daarom ook hard en consequent om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo willen we met onze producten een “groen” leven mogelijk maken. Duurzaamheid is voor ons gestoeld op drie pijlers: food waste, energiegebruik en recycling. We streven er bovendien naar voortdurend nieuwe stappen te zetten en met behulp van vooruitstrevende ideeën producten te ontwikkelen die nog duurzamer zijn en dus nog meer opleveren voor het milieu en de volgende generaties.

De productiefaciliteiten in onze fabriek in Bad Mitterndorf zijn bijvoorbeeld zo ingericht dat de uitstoot van CO2 zo veel mogelijk wordt vermeden. Het hergebruik van restwarmte, de plaatsing van een biomassaverwarmingsinstallatie en de besparing op verlichting levert een jaarlijkse totale besparing op van 250 ton. Al met al hebben wij onze uitstoot sinds onze start met meer dan 1.500 ton weten te verminderen. Dit staat gelijk aan de uitstoot van zo’n 230 eengezinswoningen. Dat wij voldoen aan alle veiligheids- en milieueisen bevestigen onafhankelijke organisaties met certificaten en garanties.

Onze zorg.
Onze premiummerken zorgen ervoor dat wij zeker weten dat levensmiddelen een optimale behandeling krijgen. Voor gastronomie, catering, horeca en winkels. Onze producten bevinden zich in het eindstadium van de voedingsketen, wanneer de voeding in handen is van uw klanten of zelfs al op het bord ligt. Dankzij deze producten kunnen wij het verschil maken. En daar zijn wij trots op. Zorgen voor goed voedsel is namelijk zorgen voor mensen. En wij zorgen graag voor mensen. Voor onze medewerkers, voor onze relaties en voor hun eindgebruikers, de consumenten. 

Deze zorg brengt met zich mee dat wij ook graag het stadium waarin de producten de voedingsketen weer verlaten goed laten verlopen. Als onze producten na een lang leven niet meer worden ingezet, vinden wij het heel belangrijk dat ze op de juiste wijze worden gerecycled. Daarom sloten wij ons aan bij de Stichting NVLG Grootkeuken Recycling (NGR), een samenwerkingsovereenkomst voor de registratie, inzameling en verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur uit de grootkeukenbranche. Uiteraard zijn we ook ingeschreven bij het Nationaal (W)EEE Register (NWR), een bij de overheid geregistreerd collectief terugnamesysteem dat zorgdraagt voor de inname en recycling van e-waste.

Onze medewerkers.
We zijn er trots op dat we zo veel betrokken en getalenteerde mensen tot ons team kunnen rekenen. Allen bieden we graag een fijne werkomgeving. En we zeiden het al: we zorgen goed voor onze medewerkers en hopen dat zij ook trots op ons zijn, trots dat ze voor AKE-Ideal Nordcap mogen werken. Onze medewerkers zien wij dan ook als onze grootste kracht om nog betere productoplossingen te ontwikkelen.

Onze producten.
Wij doen ons uiterste best om zowel onze productiefaciliteiten als onze producten continu te verbeteren. We ontwikkelen en verduurzamen ze daarom voortdurend. Onze “groene” apparatuur is ontworpen volgens de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Onophoudelijk zetten wij ons in om deze up-to-date te houden en nog meer te verbeteren.

Onze toekomst.
AKE-Ideal Nordcap investeert in de toekomst. Voor ons bedrijf, voor onze medewerkers en voor volgende generaties. Dat zit in ons DNA. We care for food.

AKE-Ideal NordCap B.V.
Kanaaldijk 34
2741 PA Waddinxveen
NEDERLAND

T +31 (0)85 1043375
E sales@nordcap.nl